سرمایه گذاری

ما در دو بخش مختلف به بررسی دقیق تجربه‌ها و توصیه‌های این سرمایه گذار موفق خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

بخش اول: تست پیتر لینچ چیست؟

این سرمایه گذار موفق در یک کتاب مشهور خود به اسم (one up on wall street) ضمن توصیف استراتژی‌های سرمایه گذاری خود، به سرمایه گذاران، قبل از سرمایه گذاری تستی را پیشنهاد می‌کند که در آینده با این تست بیشتر آشنا می‌شویم.

در این تست آمده است که هر فرد یا سرمایه گذار، قبل از سرمایه گذاری باید در برابر آینه بایستد و به سه سوال صادقانه پاسخ دهد:

۱- آیا من مالک خانه‌ای که در آن زندگی می‌کنم هستم؟

به گفته پیتر لینج داشتن خانه مهم‌تر و ارجح‌تر از سرمایه گذاری در بورس است.

 به گفته وی هر کس قبل از سرمایه گذاری در هر حیطه‌ای، باید مالک خانه‌ای باشد که در آن زندگی می‌کند و این نکته بسیار مهم را هر سرمایه گذاری  باید رعایت کند و اولین سرمایه گذاری خود را بر روی خانه خود انجام دهد.

۲- آیا به پولی که قصد سرمایه گذاری دارم نیاز مبرم دارم؟

راه‌های زیادی برای تعیین میزان دارایی‌هایی که باید وارد بورس کنید وجود دارد یکی از این فرمول ها کسر سن فرد از عدد ۱۰۰ می‌باشد. به این صورت که  برای یک فرد ۳۰ ساله مناسب است که ۷۰ درصد سرمایه خود را سرمایه گذاری کند ولی یه فرد ۶۰ ساله تنها مجاز به سرمایه گذاری ۴۰ درصد سرمایه خود می‌باشد.

رعایت کردن این موارد شما را تبدیل به یک سرمایه گذار موفق (Successful investor) خواهد کرد. چیزی که مهم است، این است که پولی را وارد بورس کنید که  تحمل از دست رفتن آن را دارید.همچنین از دست دادن آن خلل جدی به زندگی شما وارد نمی‌کند.

اگر پولی که نیاز جدی در بقیه مباحث به آن دارید را وارد بورس کنید ضمن آن‌که تمرکز کافی بر روی سرمایه گذاری خود ندارید و یک سرمایه گذار موفق نخواهید شد، ممکن است در مقطعی مجبور به خارج کردن پول از سرمایه گذاری شوید.

 که خود همین یکی از اشتباهات سرمایه گذاری است، یعنی جلوگیری کردن از سود و محقق نشدن بیشترین سودآوری.

سرمایه گذاری ها در بازه‌های زمانی مختلف است. یک نوع از این سرمایه گذاری ها بلند مدت می‌باشد. 

سرمایه گذار موفق

۳- آیا ویژگی و خصوصیات لازم را برای موفقیت دارم؟

به عقیده پیتر لینچ برای تبدیل شدن به یک سرمایه گذار موفق (Successful investor) تنها داشتن مهارت کافی نیست. یک معامله گر موفق باید خصوصیاتی نیز داشته باشد مانند:

صبر، اعتماد به نفس، داشتن شهود قوی، قدرت تحمل درد، داشتن ذهنی باز، پشتکار، حوصله، انعطاف پذیری، توانایی پذیرش اشتباهات و همینطور قدرت نادیده گرفتن ترس و وحشت عمومی در بازار.

 

نداشتن هر کدام از خصوصیات فوق می‌تواند ضررهای جبران ناپذیری به سرمایه گذار بزند .در صورتی که پاسخ شما به ۳ سوال بالا مثبت باشد شما توانایی یک سرمایه گذاری موفق در بورس را دارید.

بخش دوم : ۱۷ توصیه معامله گری پیتر لینچ

در صورتی که  تصمیم به سرمایه گذاری در بورس دارید پیتر لینج ۱۷ توصیه معامله گری برای شما مطرح می‌کند:

  1. بازار ممکن با تاثیرگیری از عوامل مختلف افت شدیدی را تجربه کند پس خود را برای پذیرش چنین افتی آماده کنید.
  2. سقوط های شدید بازار فرصت ایده آلی برای خرید سهام شرکت های مورد علاقه‌تان است. ممکن است سهام های که بنیاد بسیار خوبی دارند تحت تاثیر بازار افت شدید کند. فرصت مناسبی به وجود بیاورد که با ]رید آن سهم سود زیادی عاید شما شود.

 

نکات سرمایه گذاری

  1. سرمایه گذاری در سهم می‌تواند زیان چشمگیری به ارمغان بیاورد پس وقتی سهمی را به اشتباه خرید کرده‌اید با پذیرش اشتباه خود جلوی ضرر سهم را بگیرید و با  کمترین ضرر از سهم خارج شوید.
  2. برای کسب سود آوری بالا لازم نیست همیشه یا حتی بیشتر اوقات پیش بینی شما درست از آب در بیاید.
  3. شما می‌توانید با کسب بازده ۲۰ تا ۳۰ درصدی اما به طور مستمر به طرز شگفت آوری ثروتمند شوید. شاید کمی عجیب باشد با این درصد سود بتوان ثروتمند شد ولی واقعیت دارد شما می‌توانید به برنامه ریزی دقیق و یک مدیریت سرمایه بی نقص خود را ثروتمند کنید.نکات سرمایه گذاری موفق
  4. قیمت سهام شرکت ها در بیشتر مواقع در خلاف جهت ذاتی آن‌ها حرکت کند اما همواره در دراز مدت به ارزش ذاتی آن‌ها همگرا می‌شود. یک شرکت که از نظر ذاتی و بنیادی شرکت بسیار خوبی است شاید در کوتاه مدت یه روند نزولی داشته باشد ولی در بلند مدت همیشه یک  روند صعودی و سود آور دارد.
  5. اینکه سهام یک شرکت عملکرد بدی داشته  و قیمت ان سقوط کرده به این معنا نیست که نمی‌تواند در آینده سقوط بیشتری داشته باشد. جلوی ضرر بیشتر خود را بگیرید و بعد از خرید و فروش هر سهم از خود بپرسید بیشترین سود یا کم‌ترین ضرر را کرده ام؟
  6. افزایش قیمت سهامی که شما خریده اید لزوما به معنای تحلیل درست شما نیست و ممکن است اتفاقی بالا رفته باشد و یک سود اتفاقی برای شما رخ داده باشد.
  7. اگر شما  یک سهام موفق در سبد خود نداشته باشید، چیزی از دست نداده‌اید حتی اگر قیمت ان ۱۰ برابر شود ولی یک سهام بد می‌تواند شما را به خاک سیاه بکشاند!!
  8. یک سهم نمی‌داند که شما مالک آن هستید.
  9. آنقدر شیفته یک سهم موفق نشوید که دلیل موفقیتش را به فراموشی بسپارید.
  10. با از ریشه کندن گل ها و آب دادن به خارها انتظار موفقیت نداشته باشید. منظور از این متن فروش زودهنگام سهام با ارزش و از دست دادن بیشترین سود و نگه داشتن سهام بی ارزش و نکردن کم‌ترین ضرر است.
  11. اگر مطمعن نیستیند بتوانید عملکرد بهتر از عملکرد بازار داشته باشید پو‌‌ل‌تان را در یک صندوق مشترک بگذارید و خیال خودتان را راحت کنید.
  12. در بازار سهام همیشه چیزی هست که باید در مورد ان نگران بود و باید همیشه حواستان به رفتار بازار باشد.
  13. یک سرمایه گذار موفق (Successful investor) همیشه ذهن خود را برای ایده‌های جدید باز نگه می‌دارد.
  14. لازم نیست تک تک سهام پر بازده بازار را داشته باشید. پیتر لینچ میگوید من خیلی از سهام پر سود را در سبد خود نداشته ام ولی همواره عملکردی مطمعن تر از عمکلرد بازار داشته ام. این اصول تبدیل شدن به یک سرمایه گذار موفق است.

نتیجه گیری:

رعایت کردن نکاتی که یک یا چند  سرمایه گذار موفق به ما می‌گوید می‌تواند بیشترین کمک در حال تبدیل شدن به یک سرمایه گذار موفق را به ما بکند. این سرمایه گذاران تجارب سال‌های  زیادی خود را با ما در میان می‌گذارند و قطعا یکی از این سرمایه گذاران موفق پیتر لینچ است.

عضویت در کانال آلفابورس