عباس معمارنژاد معاون امور بیمه و بانک و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد اعلام کرد: واحدهای صندوق واسطهگری مالی یکم که برای هر دارنده کدملی تا سقف ۲ میلیون تومان از طریق شبکه بانکی و بورس با نماد دارایکم واگذار شده بود از اول تیرماه در بورس قابل معامله میشود. وی خاطر نشان کرد: سرمایهگذاری در صندوقهای ETF فرصت خوبی برای مردم است تا بخشی از پسانداز خود را در این صندوقها سرمایهگذاری کنند. در همین راستا وی از واگذاری دو ETF دیگر به نامهای صندوق واسطهگری پالایشی و فلزی در نیمه اول امسال خبر داد.
به گزارش خبر گزاری فارس:
عباس معمارنژاد معاون امور بیمه و بانک و شرکتهای دولتی وزیر اقتصاد در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، در مورد اینکه چه زمانی واحدهای خریداری شده صندوق واسطهگری مالی یکم قابل معامله میشوند، گفت: تا آخر این هفته وضعیت ETF های واگذار شده به مردم مشخص میشود و از اول تیر ماه این واحدهای سرمایهگذاری از طریق بورس قابل معامله و خرید و فروش میشوند.
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، دولت در راستای واگذاری سهام خود در شرکتهای دولتی و بانکها اولین ETF صندوق قابل معامله بورسی به نام صندوق واسطهگری مالی یکم را طراحی کرد که برای هر دارنده کدملی تا سقف ۲ میلیون تومان از طریق شبکه بانکی و بورس واگذار کرد و قرار شد واحدهای این صندوق از تیرماه در بورس قابل خرید و فروش باشد.
دارا یکم کی وارد پرتفوی میشود؟
همچنین به گفته معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی باقیمانده سهام دولت در سه بانک ملت، تجارت و صادرات به علاوه باقیمانده سهام دولت در بیمه البرز و بیمه اتکایی امین جمعاً به ارزش ۲۳ هزار میلیارد تومان برآورد شده بود که قرار بود این سهام در قالب صندوق واسطهگری مالی یکم و با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصد به عموم مردم واگذار شود که در اولین تجربه از واگذاری اینگونه واحدها بیش از ۳.۵ میلیون نفر از شهروندان ایرانی شراکت کردند و هنوز کار تسویه و اختصاص واحدها به خریداران به طور کامل انجام نشده و قرار است از اول تیرماه ۹۹ این واحدهای صندوق واسطهگری مالی در پرتفوی داراییهای افراد قرار گیرد و افراد بتوانند داراییهای خود را از طریق بورس خرید و فروش کنند.
واگذاری دو ETF دیگر به نامهای صندوق واسطهگری پالایشی و فلزی در نیمه اول امسال
همچنین طبق اعلام قبلی معاون وزیر اقتصاد قرار است در نیمه اول امسال دو ETF دیگر به نامهای صندوق واسطهگری پالایشی مرکب از باقیمانده سهام دولت در ۴ پالایشگاه تهران، تبریز، بندرعباس و اصفهان و صندوق واسطهگری فلزی (شامل باقیمانده سهام دولت در شرکت فولاد مبارکه، ملی مس ایران، ایرانخودرو و سایپا) با تخفیف ۲۰ تا ۳۰ درصدی به همه دارندگان کدملی ایرانی واگذار شود. این اقدامات در راستای واگذاری تصدیهای دولتی به مردم و گسترش فرهنگ سهامداری و مالکیت در بین مردم و از طرفی تأمین مالی دولت از طریق بورس انجام میشود.